Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Dalby GIF 5 4 1 0 13
2 Stehags AIF 5 4 0 1 12
3 Furulunds IK 5 3 0 2 9
4 Åkarps IF 5 2 1 2 7
5 AIF Barrikaden 5 1 0 4 3
6 Torna Hällestads IF 5 0 0 5 0

Match

AIF Barrikaden

0 - 2
Dalby IP
1 oktober 2024
19:00

Dalby GIF

Referat

Referat: AIF Barrikaden - Dalby GIF

Denna B-lagsmatch spelades precis som måndagens A-lagsdito i Dalby mot Dalby GIF, trots att båda egentligen var våra hemmamatcher, eftersom det rådde spelförbud på Gullviksborgsplanen i helgen och att vi ju inte har något elljus så att vi kan spela på Gullvik på vardagskvällar den här tiden på året.

Startelva: Buzz – Kudde, Viktor, Ghafur – Matteo, Siseko, Milad, Shershah, Hussein – Abdul, Amir Naffah (comeback)
Började på bänken gjorde:
Ali Yavari som kom in på topp efter en halvtimme för att sedan efter paus spela först innermittfältare och sedan wingback till höger tills han gick ut med ett fåtal minuter kvar.
Abbe (Abdarhman) Alsder (ny spelare) som kom in som anfallare efter en halvtimme, spelade där i 40 min innan han blev utbytt för att sedan avsluta med 7-8 minuter som innermittfältare.

Vi började väldigt bra, pressade på med mycket folk och vi fick till mycket fint kombinationsspel och inte minst för oss nästan alltid annars saknade crosspassningar. Vi var också mycket skottvilliga och flera av skotten var så bra att de resulterat med en lite sämre målvakt (har jag inte missat något så gick inte ett enda av våra 8 avfyrade skott i första halvlek utanför). Framför allt Amir och Siseko fick till några farliga avslut (Kuriosa; vi hade 6 avslut på mål första kvarten). Vid ett par tillfällen efter riktiga mönsteranfall.

Som så påfallande ofta på senare tid i såväl A-lags- som B-lagsmatcher så hade de en spelare på högerkanten som stack ut och lätt tog sig ner mot kortlinjen och kunde slå inlägg. I första halvlek såg det dock ut som att ingen lagkamrat alls offensivt kunde mäta sig hans kvalitéer. De fick ändå till några bra möjligheter men de var oftast frukten av dåligt hemjobb och onödiga bolltapp som ställde dem 3 eller 4 mot 1 när de anföll men de lyckades varje gång på något mirakulöst sätt slarva bort dessa lägen. I den 33:e min var det dock nära att de fick in ett ledningsmål men en räddning på mållinjen från en av de våra satte stopp för det.

Om vi var det lite bättre laget i första laget så var de det i andra halvlek. De höjde sig men vi tappade också helt bort vårt fina passningsspel, lyckades inte alls pressa dem och när vi blivit av med bollen – vi slarvade mycket med passningarna nu – så hängde många kvar högt upp och hemjobbet blev sämre för varje minut.

Antalet heta målchanser var många åt båda håll. I den 51:a min stal Abbe vaket bollen långt inne i straffområdet och passade den till Amir vars avslutande chip tyvärr inte blev så lyckad. I den 55:e min tappade deras målvakt bollen nästan inne i målgården framför fötterna på någon (Abbe?) som dock inte fick till avslutet riktigt i klungan av med- och motspelare. I den 58:e min försökte sig en Dalbyspelare som befann sig helt ensam vid sidlinjen och bara något tiotal meter in på vår planhalva kanten försökte sig istället för att avancera och få med sig några lagkamrater, direkt på ett skott från jättelångt håll. Som tog i stolpens insida. Den enda spelaren på de närmsta 25 meterna var dock Buzz som ostört kunde ta hand om den.

I den 60:e min räddade vi åter en boll på mållinjen. I den 68:e min missade en av våra spelare bara 1-2 meter från mållinjen att få in bollen i ett för stunden öppet mål. I den 70:e min hade de en ribbträff och minuten senare gjorde de 1-0 för att ytterligare tre minuter senare öka på till 2-0. Kavalkaden av rätt täta målchanser avslutades sedan med att Siseko i den 79:e min fick ett mycket bra skottläge men hans skott strök precis utanför stolpen.

Totalt sett en rätt jämn match men möjligen hade de ändå ett minimalt såväl spel- som chansövertag och var på så sätt kanske förtjänta av vinsten men jag skulle nog vilja säga att en stor del av anledningen till att de tog över spelmässigt ju längre matchen led var att vi inte orkade pressa, blev väldigt långa och inte riktigt orkade med att ta hemjobbet. Tröttheten uttryckte sig också i form av konstiga beslut och bolltapp på mittplan.

Synd att helhetsintrycket ska dras ner av det man hade på näthinnan senast, vår tämligen dåliga insats på slutet, för som helhet var insatsen OK och första halvtimmen bra mycket mer än så. Man får betänka att vi hade ett på pappret inte särskilt samspelt lag där flera av spelarna aldrig träffats förut.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 5-4 Avslut på mål: 12-12 Avslut utanför: 3-3
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Abdarhman Alsder 1 0 0 0 0 0
Abdul Al Saiedi 1 0 0 0 0 0
Ali Yavari 1 0 0 0 0 0
Amir Naffah 1 0 0 0 0 0
Ghafur Ebrahimi 1 0 0 0 0 0
Hussein Alobaydi 1 0 0 0 0 0
Matteo Centellini 1 0 0 0 0 0
Milad Akbari 1 0 0 0 0 0
Qudrat Aliwakili 1 0 0 0 0 0
Shershah Ewazzada 1 0 0 0 0 0
Siseko Matshoba 1 0 0 0 0 0
Viktor Törnkvist 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Christian (Buzz) Cagle 1 0 0 0 2 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng